חוויה צרכנית

אני נוהג להשתמש בנורות פלורסנטיות לתאורה. הן חסכוניות בחשמל, פולטות הרבה פחות חום (מאוד רלוונטי בישראל) ונותנות לי את התחושה של תרומה לאיכות הסביבה (כן, אני יודע, התמונה יותר מורכבת מכך).

בדרך כלל אני רוכש את הנורות בין שאר הדברים בחנות החביבה עלי (בין שאר המוצרים). המחיר לנורה עומד על כ- 20 שקלים.

ברכישה האחרונה, שאלתי את המוכר "שלי" מדוע שווה לי לשלם 20 שקלים לנורה כאשר מחסני תאורה מפרסמים נורות בשבעה שקלים לאחת. אני יכול לעמוד בהפרש המחירים, אולם רק רציתי לוודא שיש סיבה מדוע אני משלם כל כך ביוקר. ואכן, קיבלתי ממנו הסבר ארוך, מפורט ומשכנע מדוע הנורות שלו הרבה יותר טובת, נותנות אחריות ואיכות תאורה ועוד ועוד ועוד.

ואז, הגעתי הביתה וגיליתי שזה לא רק מחסני תאורה אלא יש מבצע בו המדינה מסבסדת נורות חסכוניות. כל אזרח יכול לרכוש נורות במחיר מופחת בשליש ממחיר השוק. תאמר שהנורות אכן פחות טובות? ייתכן, אבל האם הן שוות שליש מהנורות המתחרות? תמהני.

אז יצאתי חומוס וקניתי דבר בהרבה יותר ממה שהוא היה אמור לעלות לי. ניחא, לא פעם ראשונה וכנראה גם לא האחרונה. כמאמר בשירו הנצחי של מאיר אריאל, מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה".

אבל יש מבצעים הרבה יותר מעניינים וחשובים: משרד האנרגיה והמים יצא לאחרונה במבצע חדש בו הוא מסבסד לאזרחים (כל האזרחים, ללא מבחן הכנסה או יכולת) החלפת מקרר בהנחה של 30%. על פניו, המדובר ב"מתנה" של למעלה מאלף שקלים. מרשים בהחלט.

לכן, בנוסף להמלצה הכללית של בדיקה והשוואה לפני רכישה, יש כאן המלצה ספציפית למי שמתכנן רכישת מקרר חדש בעתיד הקרוב- נותנים לך? קח!

אגב נורות פלורסנטיות, לא בדקתי עדין, אבל על פי המודעה, ניתן להשליך נורות פלורסנטיות ללא פגיעה בסביבה, תודות למכבי שירותי בריאות.

Comments

בביקור בחנות חשמל, התברר כי הנורות המסובסדות על ידי המדינה הן רק נורות של 20W (מקבילות ל- 100 - 120 ואט של נורות להט) אין סוגים אחרים, וחבל.

 

בביקור במכבי שירותי בריאות, התברר כי עניין האיסוף של הנורות לא ידוע בסניפים ואין שם תיבות איסוף, שוב- חבל.